Sírkő készítése és felújítása

Műkő és gránit sírkő készítése

Hosszú ideje foglalkozom hivatásszerűen sírkőkészítéssel. Ez alatt az idő alatt a szemem előtt alakultak át a temetkezési szokások, a síremlékek formavilága és alapanyaga fokozatosan változott meg.

A nyolcvanas években elsősorban műkő alapú sírkőre volt igény, melyhez hasonlóan, műkőből készített, márványlappal díszített síremlékek készültek. A márványlapok fekete vagy fehér színűek voltak, és a lapokba vésett betűket színtelenül hagytuk, vagy lakkal, aranyporral vontuk be. Később egyre inkább elterjedtek a gránit bevonatú sírkövek, a márvány és gránit síremlékek, melyek – bár a műkő alapanyagú sírköveknél drágábbak, – kevesebb törődést igényelnek, hosszabb ideig maradnak megfelelő esztétikai állapotban felújító kezelés nélkül.

Gránit sírkő
Gránit sírkő

Ha bármilyen műkő alapú, gránitlapokkal bevont sírkövet, vele megfelelő árnyalatú gránitból készült síremléket rendelni, vagy bármilyen egyéb síremlék-igénye van, tisztelettel várom megkeresését. Munkavégzési terület: elsősorban Rakamaz környezete (többek között TimárTiszanagyfaluTokajNyírtelekNyíregyházaMiskolcDebrecen). Távolabbi település esetén kérjen ajánlatot.

Régi síremlék felújítása, sírkő tisztítása

A műkőből készült sírkövek egy idő után elveszítik természetes, világos árnyalatukat. A színvesztést különböző lerakódások, szennyeződések, mohásodás okozza. A lerakódások miatt néhány év alatt látszólag több évtizednyit öregszik a sírkő bevonata, és elhanyagoltnak tűnik szerettünk síremléke.

A szennyeződések eltávolításával a sírkő felülete valósággal újjáéled, a műkőréteg ismét fénykorát idéző arcot ölt. A szennyeződött műkőfelület tisztítása, szakszerűen, megfelelő eszközök segítségével néhány órányi munkával elvégezhető.

A legmaradandóbb eredmény elérése érdekében bízza szakemberre a szennyeződött sírkő megtisztítását! Vegye fel velem a kapcsolatot még ma, közvetlenül a weboldalon keresztül!