Ablakpárkány, ablakkönyöklő készítése

A műkő, márvány vagy gránit ablakpárkány, ablakkönyöklő manapság szinte kötelező eleme a családi házaknak. Az ablakpárkányok kültéri és beltéri (ablakon belüli és kívüli) változata bizonyos alapanyagok vonatkozásában körültekintő kiválasztást igényel.

Műkő ablakpárkány

műkő ablakpárkány a legkedvezőbb árfekvésű megoldást jelenti. A kedvező ár mellett azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy a műkő ablakkönyöklő (és ez elsősorban a kültéri ablakpárkányra vonatkozik), az idő múlásával fokozatosan tompább színt ölt, a rajta képződő bevonatot felcsiszolással lehet eltüntetni.

Mészkő ablakpárkány

mészkő ablakpárkány valamivel drágább, mint a műkő ablakkönyöklő, de esztétikusabb megjelenésének köszönhetően kedvelt változatnak számít. Mivel a mészkő ablakpárkány fény hatására veszíthet fényéből, a külső könyöklő kiválasztásánál javasolni szoktam ügyfeleim számára, hogy matt árnyalatok közül válasszanak.

Gránit ablakpárkány

gránit ablakpárkány mind árában, mind pedig minőségében a legmagasabb kategóriát jelenti. A megjelenésében a legelegánsabb könyöklő típus időtállóságban nem talál vetélytársra: választása egyszeri, nagyobb beruházást igényel, de egyúttal életre szóló esztétikai minőséghez juthat, amennyiben ezt választja.

 

Térkőburkolat

A belvárosi sétálóutcák közkedvelt útburkolati formájának számít a térkőburkolás. A tartós, kopásálló térkő esztétikus megoldást jelent a betonburkolat vagy az aszfalt helyett, ugyanakkor ellenáll az időjárás viszontagságainak. A megfelelő hozzáértéssel elkészített térkőburkolatot elérhető árának is köszönhetően egyre többen választják a családi ház körüli tér lefedésére is.

Ablakkönyöklőre, térkőburkolatra van szüksége? Forduljon hozzám bizalommal: hívjon, üzenjen,  segítek Önnek megvalósítani elképzeléseit!